Imagine Baby Products

Кой стои зад марката Imagine?

 

Марката Imagine baby products е собственост на американската компания Planet Wise.

Planet Wise Inc. е семеен бизнес, основан от Ники Мейнард, собственичката на известния онлайн магазин Nicki’s Diapers. Двамата съпрузи Ники и Джес полагат усилия да създават продукти с най-високо качество, като в същото време проявяват отговорност към околната среда. Компанията е основана през 2008г. с една основна цел: да създава зелени, многократни алтернативи на еднократните продукти.

Марката Imagine е създадена през 2009г. специално за онлайн магазина Nicki’s Diapers и предлага много видове многократни пелени, включително вълнени кавъри, бамбукови одеалца и бебешки гети. През 2013г. продуктите на Imagine започват да се разпространяват и чрез дистрибутори.

 

Как Planet Wise помага за опазване на околната среда?

За да се намали въздействието върху околната среда, всички продукти се изследват в лаборатории и тестовете гарантират, че те не съдържат PVC и олово (за огромна изненада, много ципове се боядисват с боя със съдържание на олово). Всички продукти на компанията са предназначени за многократна употреба и са създадени, за да заменят еднократните, което помага в борбата за намаляване на отпадъците. Planet Wise използва рециклирана хартия за своите опаковки, принтирани със соево мастило.

 

Как работи Planet Wise Inc.?

Компанията внимателно изследва материалите си и повечето, с които избира да работи, са произведени в САЩ. Придържайки се към този висок стандарт на качество, Planet Wise непрекъснато се стреми да поддържа цената на продуктите достъпна за всички семейства. За да сведе до минимум цената на продуктите Imagine и да да я направи максимално достъпна за всички, колекцията на Imagine се шие в Китай при справедливи работни условия. Цялата продукция е произведена в шивашки цехове, собственост на местни жени, като по този начин се подпомага местна икономика и се намалява въздействието върху околната среда. Всички бизнес решения, независимо дали са големи или малки, се взимат с мисъл за здравето на нашата планета и социалната хармония.

 

марки
Подреди по