Lenny Lamb - Ланолин, 100 гр

  • Марка: Lenny Lamb
  • Кат. номер: 643760
Цена: 10,20 лв.
+ -
Моля, изберете:

Ланолинът е суровина (восък) от животински произход, получена чрез почистване на овча вълна, след като претърпи процес на дехидратация.

 

При температура 20°C ланолинът има формата на гъста, ковка маса, жълто-кафява на цвят.

 

Ланолинът не се разтваря в традиционния смисъл на думата във вода, но е в състояние да абсорбира вода (заедно с активните съставки, разтворени във вода) до 200% от теглото си, образувайки емулсия. Разтваря се добре в мазнини.

 

Ланолинът съдържа в състава си: холестерол, изохолестерол, ланостерол, дихидроергостерол, дихидроланостерол, метахолестерол, хидроксихолестерол, ланилов алкохол, цетилов и церилов алкохол, церотинова киселина, карнаубинова киселина, палмитинова киселина и стеаринова киселина.

 

Действие

Ланолинът има способността да прониква дълбоко в кожата. На повърхността образува тънък мазен филм, изолиращ кожата от неблагоприятни външни условия (сух въздух, слана и др.), омекотява епидермиса и изглажда кожата. Благодарение на способността си да се свързва с мазнини и вода е естествен емулгатор.

 

Употреба

В козметичната индустрия (както и в домашната козметика) се използва като омазняваща и овлажняваща съставка, емулгатор и средство за транспортиране на активни съставки дълбоко в кожата. Използва се като добавка към кремове, червила и сапуни.